Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Thailand タイ

Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Thai Red Curry, eggplants
タイのレッドカレー、なす

Description of the Flag
The flag of the Kingdom of Thailand shows five horizontal stripes in the colours red, white, blue, white and red, with the middle blue stripe being twice as wide as each of the other four. The design was adopted on 28 September 1917, according to the royal decree about the flag in that year; the Thai name for the flag is ธงไตรรงค์ (Thong Trairong), meaning tricolour flag. The colours are said to stand for nation-religion-king, an unofficial motto of Thailand, red for the land and people, white for Theravada Buddhism and blue for the monarchy, as having been the auspicious colour of King Rama VI. →details -wikipedia

国旗の解説
タイの国旗は、赤、白、紺、白、赤の5本の横帯で示される。ธงไตรรงค์ (Thong Trairong、トン・トライロング) ともいい、「三色旗」を意味する。中央の紺の帯は他の4本の2倍の幅である。赤、白、紺の3つの色はそれぞれ国家、仏教、王室を示しており、これらは非公式ではあるがタイのスローガンである。→詳細 (wikipedia)

この記事が気に入ったら
いいね!しよう
最新情報をお届けします。
Asia
スポンサーリンク
シェアする
e-food.jpをフォローする
世界206ヵ国の国旗弁当