Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Chinese Taipei  中華民国

Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Shrimp with Chili Sauce, eggplants
干焼蝦仁(エビチリ)、なす

Description of the Flag
The Flag of the Republic of China (traditional Chinese: 中華民國國旗; simplified Chinese: 中华民国国旗; pinyin: Zhōnghuá Mínguó Guóqí) is red with a navy blue canton bearing a white sun with twelve triangular rays. In Chinese, the flag is commonly described as Blue Sky, White Sun, and a Wholly Red Earth (traditional Chinese: 青天, 白日, 滿地紅; simplified Chinese: 青天, 白日, 满地红; pinyin: Qīng Tiān, Bái Rì, Mǎn Dì Hóng) to reflect its attributes. →details -wikipedia

国旗の解説
中華民国の国旗(ちゅうかみんこくのこっき)は、青天白日滿地紅旗(せいてんはくじつまんちこうき、拼音: qīngtiān-báirì-mǎndìhóngqí 、チンティエン パイリー マンティーホンチー、日本の漢字では「青天白日満地紅旗」)と呼ばれる旗であり、中華民国の国章は、国旗の左上に描かれている青天白日の紋章である。→詳細 (wikipedia)

※中華民国~台湾は、オリンピックではチャイニーズ・タイペイ(Chinese Taipei)として、以下のオリンピック委員会の旗を使用。旗について詳細は中華民国の国旗 (wikipedia)を参照。

この記事が気に入ったら
いいね!しよう
最新情報をお届けします。
Asia
スポンサーリンク
シェアする
e-food.jpをフォローする
世界206ヵ国の国旗弁当