Chinese Taipei  中華民国

Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Shrimp with Chili Sauce, eggplants
干焼蝦仁(エビチリ)、なす

Description of the Flag
The Flag of the Republic of China (traditional Chinese: 中華民國國旗; simplified Chinese: 中华民国国旗; pinyin: Zhōnghuá Mínguó Guóqí) is red with a navy blue canton bearing a white sun with twelve triangular rays. In Chinese, the flag is commonly described as Blue Sky, White Sun, and a Wholly Red Earth (traditional Chinese: 青天, 白日, 滿地紅; simplified Chinese: 青天, 白日, 满地红; pinyin: Qīng Tiān, Bái Rì, Mǎn Dì Hóng) to reflect its attributes. →details -wikipedia

国旗の解説
中華民国の国旗(ちゅうかみんこくのこっき)は、青天白日滿地紅旗(せいてんはくじつまんちこうき、拼音: qīngtiān-báirì-mǎndìhóngqí 、チンティエン パイリー マンティーホンチー、日本の漢字では「青天白日満地紅旗」)と呼ばれる旗であり、中華民国の国章は、国旗の左上に描かれている青天白日の紋章である。→詳細 (wikipedia)

※中華民国~台湾は、オリンピックではチャイニーズ・タイペイ(Chinese Taipei)として、以下のオリンピック委員会の旗を使用。旗について詳細は中華民国の国旗 (wikipedia)を参照。

この記事が気に入ったら
いいね!しよう
最新情報をお届けします。
Asia
スポンサーリンク
e-food.jpをフォローする
世界206ヵ国の国旗弁当
タイトルとURLをコピーしました