Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sri Lanka スリランカ

Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Turmeric Rice, Spinach Curry, Tomato Curry, mash beans
ターメリックライス、ほうれん草カレー、トマトカレー、マッシュビーンズ

Description of the Flag
The flag of Sri Lanka, also called the Lion Flag, consists of a gold lion, holding a kastane sword in its right fore paw, in front of a crimson background with four golden bo leaves, one in each corner. Around the background is a yellow border, and to its left are 2 vertical stripes of equal size in saffron and green, with the saffron stripe closest to the lion. →details -wikipedia

国旗の解説
スリランカの国旗(スリランカのこっき)は1948年に制定された。その後、若干修正されている。1948年にセイロンとして独立した時には、古代カンディ朝の旗を基にしたものを採用した。その旗は、赤地に金のライオン(「シンハ」=シンハラ族のシンボル)と剣が中央にあるデザインであった。1951年に緑と橙色の帯が、少数派であるイスラム教徒とヒンドゥー教のタミル人を意味するものとして付加された。1972年に国名がセイロンからスリランカに変更された際、多数派の仏教徒を意味するものとして4枚の菩提樹の葉が付加され、1978年にそれが公式に採用された。→詳細 (wikipedia)

この記事が気に入ったら
いいね!しよう
最新情報をお届けします。
Asia
スポンサーリンク
シェアする
e-food.jpをフォローする
世界206ヵ国の国旗弁当