Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Somalia ソマリア

Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
baked egg white with purple potatoes
紫いも入りたまご白身焼き

Description of the Flag
The flag of Somalia (Somali: Calanka Soomaaliya) was adopted on October 12, 1954. It was designed by Mohammed Awale Liban.[1][2] Upon reunification of Italian Somaliland and British Somaliland, the flag was used for the nascent Somali Republic. →details -wikipedia

国旗の解説
ソマリアの国旗(Flag of Somalia)は、1954年10月12日に制定された、水色地に白星の旗。イタリアからのソマリア独立は国連の援助により為し得たため、国連の旗と似たデザインを標榜。五芒星はソマリ族居住地の5つの地区を表す。この5地区とは、イギリス領ソマリランド、イタリア信託統治領ソマリア、仏領ソマリ海岸(現在のジブチ)またはフランス領アファル・イッサ、オガデン(エチオピア内ソマリア人地区)、南西ソマリア開発区(ケニア実効支配)を指す(大ソマリア主義)。→詳細 (wikipedia)

この記事が気に入ったら
いいね!しよう
最新情報をお届けします。
Africa
スポンサーリンク
シェアする
e-food.jpをフォローする
世界206ヵ国の国旗弁当