Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Laos ラオス

Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Red Curry, eggplants, boiled egg white
レッドカレー、なす、ゆでたまごの白身

Description of the Flag
The flag consists of three horizontal strips, middle blue strip is twice the height of the top and bottom red stripes. In the middle is a white disc, the diameter of the disc is 0.8 times the height of the blue stripe. The flag ratio is 2:3. The national flag of Laos was adopted in 1975, when the country became a people's republic. It is one of the few Communist flags that does not use the five-pointed star as an emblem. →details -wikipedia

国旗の解説
ラオスの国旗は、横に赤青赤、中央に白丸を配した旗。赤は独立闘争で流された血の色を、青は国の豊かさを象徴しているとされる。中央の白丸はメコン川に昇る月を表し、共産主義による国の統一を象徴している。→詳細 (wikipedia)

この記事が気に入ったら
いいね!しよう
最新情報をお届けします。
Asia
スポンサーリンク
シェアする
e-food.jpをフォローする
世界206ヵ国の国旗弁当