Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Denmark デンマーク

Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
smoked salmon, Danish Maribo Cheese
スモークサーモン、デンマーク産マリボーチーズ

Description of the Flag
The Flag of Denmark (Danish: Dannebrog Danish pronunciation: [ˈdanəˌbʁoˀ]) is red with a white Scandinavian cross that extends to the edges of the flag; the vertical part of the cross is shifted to the hoist side. On the Danish flag, the cross design, which represents Christianity,[1][2][3] was subsequently adopted by the other Nordic countries; Sweden, Norway, Finland, Iceland, Åland Islands and the Faroe Islands, as well as the Scottish archipelagos of Shetland and Orkney. →details -wikipedia

国旗の解説
デンマークの国旗はダンネブロ (Dannebrog) と呼ばれ、赤地に白のスカンディナヴィア十字を描いた旗。伝説では1219年6月にヴァルデマー2世がエストニア軍とリュンダニの戦いの最中、空から降ってきたとも、ローマ帝国皇帝からこの旗を授かった処、それまで苦戦していた戦いが形勢逆転し勝利したとも伝えられている。→詳細 (wikipedia)

この記事が気に入ったら
いいね!しよう
最新情報をお届けします。
Europe
スポンサーリンク
シェアする
e-food.jpをフォローする
世界206ヵ国の国旗弁当