Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

China 中国

Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Sichuan style bean curd
麻婆豆腐

Description of the Flag
The flag of the People's Republic of China is a red field charged in the canton (upper corner nearest the flagpole) with five golden stars. The design features one large star, with four smaller stars in a semicircle set off towards the fly (the side farthest from the flag pole). The red represents revolution; the five stars and their relationship represent the unity of the Chinese people under the leadership of the Communist Party of China (CPC). →details -wikipedia

国旗の解説
中華人民共和国の国旗は、赤地に5つの星を配したもので、五星紅旗(ごせいこうき、拼音:Wǔxīng hóngqí)と呼ばれる。赤色は革命を、黄色は光明を表す。また、大きな星は中国共産党の指導力を、4つの小さな星はそれぞれ労働者・農民・小資産階級・愛国的資本家の4つの階級を表す。小さな星それぞれの頂点のうち1つは大きな星の中心に向いており、これは人民が1つの中心(共産党)の下に団結することを象徴している。→詳細 (wikipedia)

この記事が気に入ったら
いいね!しよう
最新情報をお届けします。
Asia
スポンサーリンク
シェアする
e-food.jpをフォローする
世界206ヵ国の国旗弁当