e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Asia » Vietnam ベトナム

Vietnam ベトナム


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Chicken Curry
チキンカレー

Description of the Flag
The flag of Vietnam, also known as the "red flag with yellow star" (cờ đỏ sao vàng), was designed in 1940 and used during an uprising against French rule in Cochinchina that year. The flag was used by the Việt Minh, a communist-led organization created in 1941 to oppose Japanese occupation. At the end of World War II, Việt Minh leader Hồ Chí Minh proclaimed Vietnam independent and signed a decree on September 5, 1945 adopting the Việt Minh flag as the flag of the Democratic Republic of Vietnam. →details -wikipedia

国旗の解説
ベトナムの国旗は金星紅旗と呼ばれ、赤地に黄の星を置いた旗である。旧ベトナム民主共和国(北ベトナム)が制定した旗を統一後も使用している。赤は社会主義国によく見られる色で独立の為に人民が流した血、黄(金)は革命、星は社会主義の象徴、五本の光は労働者、農民、兵士、商人、知識人を表す。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives