e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Vatican バチカン

Vatican バチカン


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
cheese, bread, mustard
チーズ、パン、マスタード

Description of the Flag
The flag consists of two vertical bands, one of gold (hoist side) and one of white with the crossed keys of Saint Peter and the Papal Tiara centered in the white band. The crossed keys consist of a golden and a silver key, in which the silver key is placed in the dexter position. The flag is one of only two square country flags in the world, the other being the flag of Switzerland. The yellow and white stripes break the heraldic rule of tincture. →details -wikipedia

国旗の解説
バチカンの国旗は黄と白の縦二色旗の白部分中央に、国章に近い紋章を配した旗。長方形ではなく正方形。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives