e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Ukraine ウクライナ

Ukraine ウクライナ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
blue berry, cheese
ブルーベリー、チーズ

Description of the Flag
The national flag of Ukraine (Ukrainian: державний прапор України; translit.: derzhavnyy prapor Ukrayiny; literally ‘state flag of Ukraine’) was officially adopted for the first time in 1918 by a short-lived Ukrainian People's Republic. At that time the commonly used yellow–blue flag had already turned into blue and yellow and sported a trident (tryzub) in the upper left corner. The insignia remained unchanged by the successive government of Pavlo Skoropadsky, and then by the Directorate of Ukraine. During the Soviet era, Bolsheviks had been using red and later red-blue flags as the official flag of the Ukrainian SSR. The blue and yellow flag was officially restored in 1992 following Ukrainian independence. →details -wikipedia

国旗の解説
由来には、二つ説がある。一説によると、青色は空を表し、黄色はステップ(草原)に豊かに実る小麦を表すということである。もう一方の説は、青色は水で、黄色は火であるという。あるいは、黄色は向日葵であるという話もある。この二つの色は、長い間ウクライナ人のシンボルとして使われている。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives