e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Oceania » Tuvalu ツバル

Tuvalu ツバル


Tuvalu

Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
blue curacao & coconut milk jerry, strawbelly jam, blueberry jam

Description of the Flag
Like many former and current British dependencies, the Tuvaluan flag is a blue ensign based on the Union Flag, which is shown in the upper left canton of the flag; however, the field is a unique shade of light blue not seen on other blue ensigns. The previous flag (with the Gilberts) was also based on the Union Flag but with the coat of arms created by Sir Arthur Grimble in 1932, the resident commissioner of the British colony. →details -wikipedia

国旗の解説
他のイギリス植民地だった国々同様、ユニオンジャックを左上(カントン)に配したブルー・エンサインを使用している。星はツバルの九つの島々を表し、旗が縦に掲揚されたときに地理的に正しく配置されるようデザインされている。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives