e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Asia » Turkmenistan トルクメニスタン

Turkmenistan トルクメニスタン


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
cucumber, red paprika
きゅうり、赤パプリカ

Description of the Flag
The flag of Turkmenistan (Russian: Флаг Туркмении,Turkmen: Türkmenistanyň baýdagy) was adopted on January 24, 2001. It features a green field with a vertical red stripe near the hoist side, containing five carpet guls (designs used in producing rugs) stacked above two crossed olive branches similar to those on the flag of the United Nations; a white waxing crescent moon, typical of Turkic symbology, and five white five-pointed stars appear in the upper corner of the field just to the fly side of the red stripe. →details -wikipedia

国旗の解説
トルクメニスタンの国旗は、白の三日月と5つの星を配する緑色旗である。旗竿側に絨毯文様のある赤色の帯があることが特徴的であり、世界で最も複雑な国旗と形容されることがある。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives