e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Middle East » Turkey トルコ

Turkey トルコ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
tomato sauce, yogurt
トマトソース、ヨーグルト

Description of the Flag
The flag of Turkey (Turkish: Türk bayrağı) is a red flag with a white crescent moon and a star in its centre. The flag is called Ayyıldız (moon-star) or Albayrak (red flag). The Turkish flag is referred to as Alsancak (red banner) in the Turkish national anthem. The star and the moon are two sky elements symbolizing the Tengriist beliefs of the sky-worshiping ancient Turks. →details -wikipedia

国旗の解説
トルコの国旗は、赤地に白の三日月と五芒星を配した旗。「新月旗」及び「月星章旗」(トルコ語: Ay Yıldız)と呼ばれる。もともとはオスマン帝国の国旗と同じデザインで、複雑な起源を持つ。現在この三日月と星の組み合わせはイスラム教のシンボルとされるが、小アジアではイスラム教の普及以前から使用されていたとされる。→詳細 (wikipedia)

author

※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives