e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » Togo トーゴ

Togo トーゴ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
banana, spinach, tomates
バナナ、ほうれん草、トマト

Description of the Flag
The flag was designed by artist Paul Ahyi and approximates a golden rectangle closely. Ahyi (1930 – January 4, 2010) was regarded as among the greatest of African artists of his generation. Born in Togo, Ahyi graduated from the École nationale supérieure des Beaux-Arts in Paris in 1959 and returned to Togo. He designed the flag of Togo while working on other contemporary works. →details -wikipedia

国旗の解説
カントン部に赤地に白い星、その他は五本の縞で緑・黄が交互となっている。汎アフリカ色の三色が使用されている。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives