e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Asia » Thailand タイ

Thailand タイ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Thai Red Curry, eggplants
タイのレッドカレー、なす

Description of the Flag
The flag of the Kingdom of Thailand shows five horizontal stripes in the colours red, white, blue, white and red, with the middle blue stripe being twice as wide as each of the other four. The design was adopted on 28 September 1917, according to the royal decree about the flag in that year; the Thai name for the flag is ธงไตรรงค์ (Thong Trairong), meaning tricolour flag. The colours are said to stand for nation-religion-king, an unofficial motto of Thailand, red for the land and people, white for Theravada Buddhism and blue for the monarchy, as having been the auspicious colour of King Rama VI. →details -wikipedia

国旗の解説
タイの国旗は、赤、白、紺、白、赤の5本の横帯で示される。ธงไตรรงค์ (Thong Trairong、トン・トライロング) ともいい、「三色旗」を意味する。中央の紺の帯は他の4本の2倍の幅である。赤、白、紺の3つの色はそれぞれ国家、仏教、王室を示しており、これらは非公式ではあるがタイのスローガンである。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives