e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » Tanzania タンザニア

Tanzania タンザニア


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
spinach, eggplants, sesame, fried egg
ほうれん草、なす、ごま、たまご焼き

Description of the Flag
The flag of Tanzania was adopted on 30 June 1964. It was a merger of the flags of Tanganyika and Zanzibar. The flag is divided diagonally by a yellow-edged black band from the lower hoist-side corner. The upper triangle (hoist side) is green and the lower triangle is blue. Green represents the natural vegetation present in the country, yellow represents the rich mineral deposits of the country, black represents the skin colour of Tanzanians, and blue represents the numerous lakes and rivers and the Indian Ocean. →details -wikipedia

国旗の解説
このデザインはタンザニア連合共和国を構成するタンガニーカとザンジバルの国旗からとっている。緑・黄・黒からなるタンガニーカの国旗と、水色・黄色・黒からなるザンジバルの国旗を合わせたもの。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives