e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Switzerland スイス

Switzerland スイス


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
prosciutto, gruyere cheese
プロシュート(生ハム)、グリュイエールチーズ

Description of the Flag
The flag of Switzerland consists of a red flag with a white cross (a bold, equilateral cross) in the centre. It is one of only two square sovereign-state flags, the other being the flag of the Vatican City. (The civil and state ensign, used by Swiss ships and boats, has more the more common proportions of 2:3.) →details -wikipedia

国旗の解説
スイスの国旗は、スイス建国のもととなった原三州のひとつシュヴィーツ州の旗をもとに作られた。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives