e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » Sudan スーダン

Sudan スーダン


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Couscous, Bamiya, Okra, olives
クスクス、バミヤ、オクラ、オリーブの実

Description of the Flag
The flag of Sudan (Arabic: علم السودان‎) was adopted on May 20, 1970, and consists of a horizontal red-white-black tricolor, with a green triangle at the hoist. The flag is based on the Arab Liberation Flag shared by Egypt, Iraq, Syria, and Yemen, that uses a subset of the Pan-Arab colors in which green is less significant. Prior to the 1969 military coup of Gaafar Nimeiry, a blue-yellow-green tricolor design was used. →details -wikipedia

国旗の解説
スーダンの国旗は、1970年5月20日に制定された旗。赤・白・黒の汎アラブ色に、竿側に緑の三角形があしらわれている。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives