e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Central America & Caribe » St. Christopher and Nevis セントクリストファー・ネイビス

St. Christopher and Nevis セントクリストファー・ネイビス


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Spinach Curry, tomato paste, jerk sauce, mango
ほうれん草カレー、トマトペースト、ジャークソース、マンゴー

Description of the Flag
The flag of Saint Kitts and Nevis was adopted on September 19, 1983, consisting of two white stars on a diagonal black band, fimbriated in yellow, separating background colors of green and red. It was the winning entry in a local competition. The flag contains the Pan-African colours, although officially the colours are given a different significance: Green: the island's fertility; Red: the struggles of the people from slavery through colonialism to independence; Yellow: year round sunshine; Black: the African heritage of the people; White stars: hope and liberty or Saint Kitts and Nevis. →details -wikipedia

国旗の解説
二つの星は希望と自由を象徴しているとされるが、元々セントクリストファー島とネイビス島の二つの島を示しているとも言われている。緑は国土の肥沃さ、赤は植民地時代の奴隷制から独立・解放への苦闘、黒はアフリカからの伝統、黄色は日光をそれぞれ象徴している。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives