e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Spain スペイン

Spain スペイン


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Paella, Chorizo
パエリヤ、チョリソ

Description of the Flag
The flag of Spain (Spanish: Bandera de España, colloquially known as "la Rojigualda"), as it is defined in the Spanish Constitution of 1978, consists of three horizontal stripes: red, yellow and red, the yellow stripe being twice the size of each red stripe. Traditionally, the middle stripe was defined by the more archaic term of gualda, and hence the popular name rojigualda (red-weld). →details -wikipedia

国旗の解説
スペインの国旗は、「血と金の旗」と呼ばれ、赤、黄、赤に並んだ横三色の中央・旗竿寄りに国章が配してある旗。民間では普通国章のないものを使用する。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives