e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » South Sudan 南スーダン

South Sudan 南スーダン


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
sesame,tomatoes, spinach, eggplants
ごま、トマト、ほうれん草、なす

Description of the Flag
The flag bears striking similarities with both the flags of Sudan (from which Southern Sudan seceded in 2011), and Kenya. It shares the black, white, red, and green of the Sudanese flag (though different symbolism is given to the colours), in addition to having a chevron along the hoist. The horizontal black, white, red, and green bands of the flag share the same design as the Kenyan flag, and the Pan-African symbolism thereof.→details -wikipedia

国旗の解説
南スーダンの国旗は2005年に制定された。スーダン人民解放軍の旗のデザインをそのまま利用している。黒は南部スーダンの民(黒人)、白は平和、赤は自由のために流された血、緑は国土、青はナイル川の水、金色(黄色)の星はベツレヘムの星で南部スーダンの団結を象徴している。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives