e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » Sierra Leone シエラレオネ

Sierra Leone シエラレオネ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Spinach & Okra Stew, Fufu, eggplants
ほうれん草&オクラシチュー、フーフー、なす

Description of the Flag
The national flag of Sierra Leone was officially hoisted on April 27, 1961. According to the national constitution, the flag is a tricolour of green, white and blue and measures six units by nine units.[1] The green stands for the agriculture, mountains and natural resources. The blue stands for the hope that the natural harbour in Freetown will make a contribution to peace in the world. The white stands for unity and justice. →details -wikipedia

国旗の解説
シエラレオネの国旗が公式に掲揚されたのは1961年4月27日であった。旗は、緑色、白色、青色の三色旗である。緑色は農業、山、天然資源を、青色は 天然の良港であるフリータウンを、そして白色は団結と正義を意味する。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives