e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Asia » Philippines フィリピン

Philippines フィリピン


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Kinilaw (raw tuna salad), blue edible flowers
キニロー(生まぐろのサラダ)、青いエディブルフラワー

Description of the Flag
The National Flag of the Philippines (Tagalog: Pambansang Watawat ng Pilipinas) is a horizontal flag bicolor with equal bands of royal blue and scarlet red, and with a white equilateral triangle at the hoist; in the center of the triangle is a golden yellow sun with eight primary rays, which represent the country's first group of provinces that started the 1896 Philippine Revolution against Spain; and at each vertex of the triangle is a five-pointed golden yellow star, each of which represent the country's 3 main regions - Luzon, Visayas and Mindanao. This flag can indicate a state of war if it is displayed with the red side on top. →details -wikipedia

国旗の解説
フィリピンの国旗は4つの色からなる国旗である。白は平等と友愛を、青は平和、真実と正義を、赤は勇気と愛国心を象徴し、黄色い太陽は自由を意味している[1]。3つの星は主な島であるルソン島・ミンダナオ島・ヴィサヤ諸島を象徴している。太陽から伸びる8本の光条は、フィリピン独立革命の際、最初に武器を取ったルソン島所在の8州(パンパンガ州、ブラカン州、リサール州、カビテ州、バタンガス州、ラグナ州、タルラック州、ケソン州)を表している。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives