e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Asia » North Korea 北朝鮮

North Korea 北朝鮮


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Fried Kimchi & Pork, carrott
豚のキムチ炒め、にんじん

Description of the Flag
The traditional Korean (Democratic People's Republic of Korea or D.P.R.K) flag was red, white, and blue. The country retained these colours (with more prominence given to the red) and added a red star on a white disk. The red star is a universal symbol of communism, although since the flag's adoption, the philosophy of Juche has replaced Marxism-Leninism as the state's guiding ideology, and references to Communism have been systematically removed from legal documents.→details -wikipedia

国旗の解説
朝鮮民主主義人民共和国の国旗は、朝鮮民族の伝統色とされる青と赤を基調とし、白い円と2本の線、および赤い星を配した旗である。建国に際して1948年9月8日に制定されたもので、同国では共和国旗(공화국기 / コンファグッキ)と呼ばれる。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives