e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » Morocco モロッコ

Morocco モロッコ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
spicy tomato sauce, bell pepper
辛いトマトソース、ピーマン

Description of the Flag
The flag of Morocco (Berber: Acenyal n Umerruk, Arabic: علم المغرب‎) is made of a red field with a black-bordered green pentagram. Red has considerable historic significance in Morocco, proclaiming the descent of the royal Alaouite family from the Prophet Muhammad via Fatima, the wife of Ali, the fourth Muslim Caliph. Red is also the color that was used by the Sherifs of Mecca and the Imams of Yemen. →details -wikipedia

国旗の解説
モロッコの国旗(モロッコのこっき、Flag of Morocco)は深紅の色で預言者モハメットを象徴しており、緑の五芒星「スレイマンの印章」が表されている。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives