e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » Morocco モロッコ

Morocco モロッコ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
spicy tomato sauce, bell pepper
辛いトマトソース、ピーマン

Description of the Flag
The flag of Morocco (Berber: Acenyal n Umerruk, Arabic: علم المغرب‎) is made of a red field with a black-bordered green pentagram. Red has considerable historic significance in Morocco, proclaiming the descent of the royal Alaouite family from the Prophet Muhammad via Fatima, the wife of Ali, the fourth Muslim Caliph. Red is also the color that was used by the Sherifs of Mecca and the Imams of Yemen. →details -wikipedia

国旗の解説
モロッコの国旗(モロッコのこっき、Flag of Morocco)は深紅の色で預言者モハメットを象徴しており、緑の五芒星「スレイマンの印章」が表されている。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives