e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Asia » Mongol モンゴル

Mongol モンゴル


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
tomatoes, eggplants, cheese
トマト、なす、チーズ

Description of the Flag
The Flag of Mongolia (Mongolian: Монгол улсын төрийн далбаа, State flag of Mongolia) consists of three equal bands, of alternating red, blue and red, with the soyombo national symbol centering the first red band in yellow. The central blue band is described as the eternal blue sky, while the side red bands represent the ability of Mongolia to thrive in its harsh environment. The soyombo is a columnar arrangement of abstract and geometric representations of fire, sun, moon, earth, water, and the Taijitu or (Yin-Yang) symbol. →details -wikipedia

国旗の解説
モンゴルの国旗は、赤・青・赤の縦三色の左側の赤地にソヨンボという意匠を配した旗。ソヨンボはかつてモンゴルで使われていた文字で、ソヨンボの意味には色々な説がある。それぞれの図形は上から、火・地球・水・太陽・月・陰陽をあらわしている。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives