e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Asia » Mongol モンゴル

Mongol モンゴル


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
tomatoes, eggplants, cheese
トマト、なす、チーズ

Description of the Flag
The Flag of Mongolia (Mongolian: Монгол улсын төрийн далбаа, State flag of Mongolia) consists of three equal bands, of alternating red, blue and red, with the soyombo national symbol centering the first red band in yellow. The central blue band is described as the eternal blue sky, while the side red bands represent the ability of Mongolia to thrive in its harsh environment. The soyombo is a columnar arrangement of abstract and geometric representations of fire, sun, moon, earth, water, and the Taijitu or (Yin-Yang) symbol. →details -wikipedia

国旗の解説
モンゴルの国旗は、赤・青・赤の縦三色の左側の赤地にソヨンボという意匠を配した旗。ソヨンボはかつてモンゴルで使われていた文字で、ソヨンボの意味には色々な説がある。それぞれの図形は上から、火・地球・水・太陽・月・陰陽をあらわしている。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives