e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Asia » Maldives モルディブ

Maldives モルディブ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
raw tuna, cucumber
生まぐろ、きゅうり

Description of the Flag
The flag of the Republic of Maldives is red with a large green rectangle in the center bearing a vertical white crescent; the closed side of the crescent is on the hoist side of the flag. It was adopted on July 25, 1965.The red rectangle represents the boldness of the nation's heroes, and their willingness to sacrifice their every drop of blood in defense of their country. The green rectangle in the center symbolizes peace and prosperity. The white crescent moon symbolizes a state of unified Islamic faith.→details -wikipedia

国旗の解説
モルディブの国旗は、1965年7月25日に制定された赤で囲まれた緑地に月章の旗。赤は過去、現在、未来に亘る国民の英雄の勇気を示し、血の最後の一滴まで国に捧げると言う意味がある。中央の緑の四角形は、伝統的に命の源であったココヤシの木を表している。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives