e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Macedonia マケドニア

Macedonia マケドニア


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Tavce Gravce
タフチェグラフチェ

Description of the Flag
The national flag of the Republic of Macedonia (Macedonian: Знаме на Република Македонија) depicts a stylised yellow sun on a red field, with eight broadening rays extending from the centre to the edge of the field. It was created by Pr. Miroslav Grčev and was adopted on 5 October 1995 after a one-year economic blockade imposed by Greece in order to force the Republic of Macedonia to remove the ancient Macedonian Vergina Sun from the flag. Red and yellow have always been considered the main colours representing Macedonia, probably because of the colours of the historical coat of arms of Macedonia. →details -wikipedia

国旗の解説
マケドニア共和国の国旗(マケドニアのこっき)は、赤地に8本の光を放つ黄色の太陽を描いた旗。1995年、国際的な暫定呼称を「マケドニア・旧ユーゴスラビア共和国」と定めた際に併せて制定された。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives