e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Asia » Laos ラオス

Laos ラオス


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Red Curry, eggplants, boiled egg white
レッドカレー、なす、ゆでたまごの白身

Description of the Flag
The flag consists of three horizontal strips, middle blue strip is twice the height of the top and bottom red stripes. In the middle is a white disc, the diameter of the disc is 0.8 times the height of the blue stripe. The flag ratio is 2:3. The national flag of Laos was adopted in 1975, when the country became a people's republic. It is one of the few Communist flags that does not use the five-pointed star as an emblem. →details -wikipedia

国旗の解説
ラオスの国旗は、横に赤青赤、中央に白丸を配した旗。赤は独立闘争で流された血の色を、青は国の豊かさを象徴しているとされる。中央の白丸はメコン川に昇る月を表し、共産主義による国の統一を象徴している。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives