e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Asia » Kyrgyz キルギス

Kyrgyz キルギス


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
tomato sauce, boiled egg yolk
トマトソース、ゆでたまごの黄身

Description of the Flag
The flag of Kyrgyzstan was adopted on 3 March 1992 by the Supreme Council of Kyrgyzstan.[1] It consists of a red field with a yellow sun in the center having 40 uniformly spaced rays. In the center of the sun is a red ring crossed by two sets of three lines, a stylized representation of the tündük (Kyrgyz: түндүк [tyndyk]) or crown of the traditional Kyrgyz yurt, a symbol replicated in many facets of Kyrgyz architecture.→details -wikipedia

国旗の解説
キルギスの国旗は、赤地に黄色の太陽を描いた旗。太陽は40本の光条を放ち、内部には円形のシンボルが描かれる。赤地は勇敢さと勇気を、太陽は平和と豊かさを象徴する。太陽の中に描かれた、円の中で2組の3本線を交差させたシンボルは、キルギス人など遊牧民の伝統的なテント式家屋(キルギスではユルトと呼ぶ)の頂部にある構造 tunduk (キルギス語: түндүк)を表したもので、祖国や宇宙を象徴する。→詳細 (wikipedia)

author

※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives