e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Iceland アイスランド

Iceland アイスランド


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
pickled purple cabbage, caviar
紫キャベツの酢漬け、キャビア

Description of the Flag
Iceland (Icelandic: íslenski fáninn) was officially described in Law No. 34, set out on 17 June 1944, the day Iceland became a republic. The law is entitled "The Law of the National Flag of Icelanders and the State Arms" and describes the Icelandic flag as follows: The civil national flag of Icelanders is blue as the sky with a snow-white cross, and a fiery-red cross inside the white cross. The arms of the cross extend to the edge of the flag, and their combined width is 2/9, but the red cross 1/9 of the combined width of the flag. The blue areas are right angled rectangles, the rectilinear surfaces are parallel and the outer rectilinear surfaces as wide as them, but twice the length. The dimensions between the width and length are 18:25.→details -wikipedia

国旗の解説
アイスランドの国旗は青地に赤と白のスカンディナヴィア十字が描かれた旗。青は古くからアイスランドの国民色と考えられている。この旗が採用されるまでは、青地に白い十字架のみの旗がアイスランドのシンボルとして用いられていた。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、料理講師、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでのシェフとしても活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives