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Hong Kong 香港


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Shrimp with Chili Sauce, Wanton
干焼蝦仁(エビチリ)、雲呑(ワンタン)

Description of the Flag
The Flag of Hong Kong (simplified Chinese: 香港区旗; traditional Chinese: 香港區旗) — or Regional Flag of the Hong Kong Special Administrative Region of the People's Republic of China (simplified Chinese: 中华人民共和国香港特别行政区区旗; traditional Chinese: 中華人民共和國香港特別行政區區旗) — features a white, stylised, five-petal Hong Kong orchid tree (Bauhinia blakeana) flower in the centre of a red field. Its design was adopted on 4 April 1990 at the Third Session of the Seventh National People's Congress. →details -wikipedia

国旗の解説
香港の旗(ホンコンのはた)、現在の中華人民共和国香港特別行政区の区旗は、赤地の旗で、香港を象徴するバウヒニアの花を白色で描いたものである。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


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