e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Central America & Caribe » Haiti ハイチ

Haiti ハイチ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
purple potatoes, shrimp & tomato stew
紫いも、エビ&トマト・シチュー

Description of the Flag
The flag of Haiti consists of two horizontal bars, blue over red, defaced by a white panel bearing the Haitian coat of arms.The coat of arms depicts a trophy of weapons ready to defend freedom and a royal palm for independence. The palm is topped by the Cap of Liberty.→details -wikipedia

国旗の解説
ハイチの国旗は、1986年2月25日に制定された。市民旗には紋章が無い。現在使われている赤と紺色の二色旗は、宗主国であるフランスに対する蜂起の際にトリコロールの白色部分を取り除いたものを旗印に使用したのが始まりである。→詳細 (wikipedia)

author

※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives