e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » South America » Guyana ガイアナ

Guyana ガイアナ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Spinach Curry, corn, tomato sauce
ほうれん草カレー、とうもろこし、トマトソース

Description of the Flag
The flag of Guyana, known as The Golden Arrowhead, has been the national flag of Guyana since May 1966 when the country became independent from the United Kingdom. It was designed by Whitney Smith, an American vexillologist (though originally without the black and white fimbriations, which were later additions suggested by the College of Arms in the United Kingdom).→details -wikipedia

国旗の解説
ガイアナの国旗(ガイアナのこっき)は1966年に制定された。「黄金の矢尻(金鏃旗)」と呼ばれている。緑は農業・豊かな森林を表し、白は川と水資源を、黄は豊かな鉱物資源を、黒は忍耐を、赤は国家建設の熱情とダイナミズムを象徴している。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives