e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » Ghana ガーナ

Ghana ガーナ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
shrimp stew, tarmeric rice, Okra Stew, chocolate
エビ&トマトシチュー、ターメリックライス、オクラシチュー、チョコレート

Description of the Flag
The flag of Ghana was designed to replace the flag of the United Kingdom upon attainment of independence in 1957. It was flown until 1959, and then reinstated in 1966. It consists of the Pan-African colours of red, yellow, and green, in horizontal stripes, with a black five-pointed star in the centre of the gold stripe. The Ghanaian flag was the first African flag after the flag of Ethiopia to feature these colours.→details -wikipedia

国旗の解説
ガーナの国旗は、1957年の独立の際に制定された。赤は独立の為に流された血を、黄は国の鉱物資源と富を、緑は森林と自然の恩恵を、中央の黒色の星はアフリカの自由を象徴している。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives