e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » Eritrea エリトリア

Eritrea エリトリア


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
tomatoes, zucchini, blueberry
トマト、ズッキーニ、ブルーベリー

Description of the Flag
The flag is dominated by a red triangle extending from the hoist to the fly with complementary green and blue triangles above and below. Green stands for the fertility of the country respectively for agriculture; blue stands for the sea (red sea); and red for the blood lost in the fight for freedom. In the red triangle a yellow wreath symbol with 14 leaves on each side derived from the 1952 flag replaces the yellow star of the EPLF flag.→details -wikipedia

国旗の解説
緑は土地の肥沃さ、農業を表し、青は海を表す。赤は自由への闘争で流された血を表す。赤の使われている部分が左から右にかけて細くなっていき、右辺で消えているのは、この流血が将来無くなってほしいという願いを表している。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives