e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Denmark デンマーク

Denmark デンマーク


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
smoked salmon, Danish Maribo Cheese
スモークサーモン、デンマーク産マリボーチーズ

Description of the Flag
The Flag of Denmark (Danish: Dannebrog Danish pronunciation: [ˈdanəˌbʁoˀ]) is red with a white Scandinavian cross that extends to the edges of the flag; the vertical part of the cross is shifted to the hoist side. On the Danish flag, the cross design, which represents Christianity,[1][2][3] was subsequently adopted by the other Nordic countries; Sweden, Norway, Finland, Iceland, Åland Islands and the Faroe Islands, as well as the Scottish archipelagos of Shetland and Orkney. →details -wikipedia

国旗の解説
デンマークの国旗はダンネブロ (Dannebrog) と呼ばれ、赤地に白のスカンディナヴィア十字を描いた旗。伝説では1219年6月にヴァルデマー2世がエストニア軍とリュンダニの戦いの最中、空から降ってきたとも、ローマ帝国皇帝からこの旗を授かった処、それまで苦戦していた戦いが形勢逆転し勝利したとも伝えられている。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives