e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Czech チェコ

Czech チェコ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Bramborak, tomatoes, pickled purple cabbage
ブランボラーク、トマト、酢漬け紫キャベツ

Description of the Flag
The national flag of the Czech Republic (Czech: státní vlajka České republiky) is the same as the flag of the former Czechoslovakia. Upon the dissolution of Czechoslovakia the Czech Republic kept the Czechoslovak flag while the Slovak Republic adopted its own flag. The first flag of Czechoslovakia was based on the arms, and was white over red. This was identical to the Flag of Poland, so a blue triangle was added at the hoist. →details -wikipedia

国旗の解説
チェコの国旗は、チェコスロバキア時代のものを引き継いだ旗。1918年からボヘミアの紋章に由来する白赤の横二色旗を使用していたが、ポーランドの国旗と同じ柄である為、1920年にスロバキア、モラヴィアを表す青の三角を加えた。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives