e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Czech チェコ

Czech チェコ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Bramborak, tomatoes, pickled purple cabbage
ブランボラーク、トマト、酢漬け紫キャベツ

Description of the Flag
The national flag of the Czech Republic (Czech: státní vlajka České republiky) is the same as the flag of the former Czechoslovakia. Upon the dissolution of Czechoslovakia the Czech Republic kept the Czechoslovak flag while the Slovak Republic adopted its own flag. The first flag of Czechoslovakia was based on the arms, and was white over red. This was identical to the Flag of Poland, so a blue triangle was added at the hoist. →details -wikipedia

国旗の解説
チェコの国旗は、チェコスロバキア時代のものを引き継いだ旗。1918年からボヘミアの紋章に由来する白赤の横二色旗を使用していたが、ポーランドの国旗と同じ柄である為、1920年にスロバキア、モラヴィアを表す青の三角を加えた。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives