e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Cyprus キプロス

Cyprus キプロス


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
bulgur wheat、Kibbeh, parsley
挽き割り小麦、キッベ、イタリアンパセリ

Description of the Flag
The state flag features a map of the entirety of the island, with two olive branches below (a symbol of peace) on white (another symbol of peace). The olive branches signify peace between the Turks and Greeks. The map on the flag is a copper-orange colour, symbolizing the large deposits of copper ore on the island (chiefly in the form of chalcopyrite, which is yellow in colour), from which it may have received its name.→details -wikipedia

国旗の解説
キプロスの国旗(キプロスのこっき)は1960年8月16日に採用された。国土のキプロス島の形が黄色でデザインされている。この黄色は、キプロス特産の銅(主に黄銅)を表し、下の葉は、ギリシャとトルコを表す二本のオリーブの枝であり、民族の平和を表す。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives