e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Cyprus キプロス

Cyprus キプロス


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
bulgur wheat、Kibbeh, parsley
挽き割り小麦、キッベ、イタリアンパセリ

Description of the Flag
The state flag features a map of the entirety of the island, with two olive branches below (a symbol of peace) on white (another symbol of peace). The olive branches signify peace between the Turks and Greeks. The map on the flag is a copper-orange colour, symbolizing the large deposits of copper ore on the island (chiefly in the form of chalcopyrite, which is yellow in colour), from which it may have received its name.→details -wikipedia

国旗の解説
キプロスの国旗(キプロスのこっき)は1960年8月16日に採用された。国土のキプロス島の形が黄色でデザインされている。この黄色は、キプロス特産の銅(主に黄銅)を表し、下の葉は、ギリシャとトルコを表す二本のオリーブの枝であり、民族の平和を表す。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives