e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Europe » Croatia クロアチア

Croatia クロアチア


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
tomato sauce, ricotta cheese, pickled purple cabbage
トマトソース、リコッタチーズ、酢漬け紫キャベツ

Description of the Flag
The flag of Croatia is one of the state symbols of Croatia. It consists of three equal size, horizontal stripes in colours red, white and blue. The flag combines the colours of the flags of the Kingdom of Croatia (red and white), the Kingdom of Slavonia (white and blue) and the Kingdom of Dalmatia (red and blue). Those three kingdoms are the historic constituent states of the Croatian Kingdom. In the middle is the coat of arms of Croatia.→details -wikipedia

国旗の解説
クロアチアの国旗は汎スラヴ色の赤、白、青の横縞3色に分かれる。中央に位置するのは国章である。社会主義政権時代以外の国旗の中央部に配置された白赤のチェックはシャホヴニツァ(Šahovnica)と呼ばれている。チェックの上部に並ぶ5つの紋章は左から、中央クロアチア、ドゥブロヴニク、ダルマチア、イストラ、スラヴォニアの5つの地域を表している。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※記事の文章・写真の著作権はe-food.jpが所有します。無断転載・転用はしないでください。

←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives