e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » Cote d’Ivoire コートジボワール

Cote d’Ivoire コートジボワール


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
Peanut stew, Fufu, Spinach Sauce
ピーナッツシチュー、フーフー、ほうれん草ソース

Description of the Flag
The flag of Côte d'Ivoire (French: Drapeau de la Côte d'Ivoire), sometimes known as flag of Ivory Coast features three equal vertical bands of orange (hoist side), white, and green. After independence, the Côte d'Ivoire formed a loose alliance of West African states. The flags of these states were influenced both by the Pan-African colours first used by Ghana, and also by the model of the French Tricolour, the flag of the former colonial power.→details -wikipedia

国旗の解説
オレンジ色は国土の北半分のサバンナであり、豊穣の台地を意味する。白は平和、緑は国土の南半分の森林であり、希望を意味している。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives