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Congo-Kinshasa コンゴ民主共和国


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
baked egg white with purple potatoes, scrambled egg, tomatoes
紫いも入りたまご白身焼き、炒りたまご、トマト

Description of the Flag
The flag of the Democratic Republic of the Congo was adopted on 20 February 2006. A new constitution, ratified in December 2005 and which came into effect in February 2006, promulgated a return to a flag similar to that flown between 1963 and 1971, with a change from a more royal blue to sky blue, which represents peace. Red stands for "the blood of the country's martyrs, yellow the country's wealth; and the star a radiant future for the country."→details -wikipedia

国旗の解説
コンゴ民主共和国の国旗は2006年2月20日に制定されている。1963年から1971年まで採用された国旗にデザインが類似しているが、濃い青が平和を象徴する水色に改められている。赤は国家のために殉じた者の血、黄色は国富、星は国家の輝かしい未来を象徴している。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


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