e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » Burkina Faso ブルキナファソ

Burkina Faso ブルキナファソ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
shrimp & tomato stew, okra & spinach stew
エビ&トマト・シチュー、オクラ&ほうれん草シチュー

Description of the Flag
The flag of Burkina Faso is formed by two equal horizontal bands of red (top) and green, with a yellow five-pointed star resting in the center. The flag was adopted on 4 August 1984. The flag is coloured in the popular Pan-African colours of the Ethiopian flag, reflecting both a break with the country’s colonial past and its unity with other African ex-colonies. The red is also said to symbolize the revolution and the green the abundance of agricultural and natural riches. The yellow star placed over the red and green stripes is the guiding light of the revolution.→details -wikipedia

国旗の解説
ブルキナファソの国旗は、1984年8月4日に制定された。汎アフリカ色で構成されている。 赤はまた社会主義を象徴し、星は革命を導く星としてデザインされている。この国は1984年以前はオートボルタ共和国とよばれており、別のデザインのオートボルタの国旗があった。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、「世界の料理レシピ・ミュージアム・ライブラリー」館長。

2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献をモットーに活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


※この記事・写真等はe-food.jpが著作権を所有しています。無許可での転用・転載は絶対しないでください。記事の原稿、写真は販売しております。→詳細「利用規約」


←BACK NEXT→

このエントリーをはてなブックマークに追加
Translate

カスタム検索

Archives