e-food.jp » National Flag Bento » 国旗まるごと弁当&解説 » Africa » Burkina Faso ブルキナファソ

Burkina Faso ブルキナファソ

Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
shrimp & tomato stew, okra & spinach stew

Description of the Flag
The flag of Burkina Faso is formed by two equal horizontal bands of red (top) and green, with a yellow five-pointed star resting in the center. The flag was adopted on 4 August 1984. The flag is coloured in the popular Pan-African colours of the Ethiopian flag, reflecting both a break with the country’s colonial past and its unity with other African ex-colonies. The red is also said to symbolize the revolution and the green the abundance of agricultural and natural riches. The yellow star placed over the red and green stripes is the guiding light of the revolution.→details -wikipedia

ブルキナファソの国旗は、1984年8月4日に制定された。汎アフリカ色で構成されている。 赤はまた社会主義を象徴し、星は革命を導く星としてデザインされている。この国は1984年以前はオートボルタ共和国とよばれており、別のデザインのオートボルタの国旗があった。→詳細 (wikipedia)


profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki


雑誌記者、企業のWEBディレクターを経て2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を創設。以後、執筆、講師、レシピ開発、在日大使館や大使公邸でのシェフなどとして、食で日本と世界を相互につなぐ社会貢献を目指して活動。
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


RSS フェイスブック ツイッター グーグルプラス インスタグラム