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Antigua Barbuda アンティグア・バーブーダ


Main foods used for the flag  国旗に使用した主な料理・食材】
black rice, tomatoes, red onion, mango
ブラックライス、トマト、赤たまねぎ、マンゴー

Description of the Flag
The national flag of Antigua and Barbuda was adopted on February 27, 1967, and was designed by a nationally acclaimed artist and sculptor, Sir Reginald Samuel. The rising sun symbolises the dawning of a new era. The colours have different meanings, the black is for the African ancestry of the people, the blue for hope, the red for energy or dynamism of the people. The successive colouring of yellow, blue, and white (from the sun down) also stands for the sun, sea, and sand. The blue also represents the Caribbean Sea, and the V-shape is the symbol of victory.→details -wikipedia

国旗の解説
アンティグア・バーブーダの国旗(アンティグア・バーブーダのこっき)は、教師のレジナルド・サムエルズによって描かれ、1967年2月27日に採用された。太陽は新時代を象ったものである。配色にはそれぞれ違った意味を持っている。黒はアフリカに祖先を持つ人々、白はイギリス系の人々、青色は希望を、赤色は独立と力を意味する。また黄色、青色、白色は太陽、海、砂浜を意味する。→詳細 (wikipedia)

profile 著者:青木ゆり子 Author: Yurico Aoki

e-food.jp代表、各国・郷土料理研究家、世界の料理レシピ・ミュージアム館長。
2000年にサイト「世界の料理 総合情報サイトe-food.jp」を立ち上げ、以後、執筆、レシピ開発のほか、在日大使館や大使公邸などでの料理人、料理講師として活動。
プロフィール詳細
著作:「しらべよう!世界の料理」全7巻(ポプラ社 2017)


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